fbpx

Content marketing

Content marketing innebär att era kunder hamnar i fokus genom att kommunicera med dem. Er relation förstärks genom att erbjuda nödvändig information som underlättar deras problem. Med hjälp av sociala medier närvarar ni vart era leads befinner sig. Detta innebär stora möjligheter att utöka er varumärkeskännedom och en ökad försäljning.

Däremot kräver denna metod försiktig analys och planering till att utföras i marknaden. Beroende på innehållet kan det resultera stora vinster eller skador för er verksamhet.

Vad content marketing bidrar med

Utökar varumärkeskännedom

Sociala medier är ett expanderande område där era leads aktivt använder för att hitta information. Det är en utmärk plats där man kan börja värma era leads. Det innebär att ni behöver ha en intim närvaro med era kunder. Genom intresseväckande och relevant content bidrar det till er varumärkesaffinitet. Därefter kan ni engagera era kunder till att utöka er varumärkeskännedom.

Upplyser prospekter

Upplysning är startpunkten för en prospekt när de beslutar om en produkt eller tjänst är rätt för dem. Innan de väljer måste de veta och förstå hur de kan gynna av de alternativ som finns tillgängliga för dem. Det betyder att ni måste ha informativt innehåll som upplyser målgruppen om vad ni kan erbjuda.

Skapar förtroende

Det är viktigt för ert varumärke att ha kunder som kan lita på er. När ni erbjuder värdefullt content förstärks er relation med varandra. Högkvalitativt content hjälper till att bygga upp varumärkets rykte och trovärdighet. Vilket leder till fler kunder och ökad försäljning. Content hjälper till att locka in nya kunder och samtidigt hålla tidigare kunder nöjda, vilket är er organisations största drivkraft.

Skador med dålig content

Kortfattat får era konkurrenter flera fördelar i marknaden. Dålig content vänder prospekter till era konkurrenter när de söker upp svar angående sina behov, som ni kan svara på. Utan att upplysa och engagera era kunder lär konkurrenter stjäla era kunder och bli en mer oroväckande aktör i marknaden. Dålig content äventyrar den värdefulla tilliten från era kunder. Detta resulterar att de litar mer på att era konkurrenter underlättar deras besvärligheter. Skadorna innebär alltså stora förluster för er verksamhet och eventuellt förstörda drömmar.

Hur kan problemet åtgärdas?

Detta är ett problem som behöver konstant uppmärksamhet för att utöka er verksamhet. Området är olyckligt lågprioriterad jämfört med andra problem som medföljer att driva en verksamhet. Detta innebär mer arbete för att planera och skapa content som engagerar och värmer prospekter för att växa i marknaden. Lyckligtvis kan problemet avlastas med hjälp av en extern marknadsföringsbyrå som sköter detta. Ni kan därmed fokusera vad ni brinner för och utvecklas. 

Vi på Denkeli Group AB har kompetensen att avlasta detta problem från era axlar genom att analysera, planera och skapa content som engagerar era kunder. Följande fält erbjuder vi 3 Content-abonnemang som ni kan välja. Vi erbjuder även möjligheten att skräddarsy ert eget paket utifrån era egna behov.